Zažijte skvělé rodinné odpoledne. Vinaři už čekají na hradišti

Vytvořeno: 05. 07. 2019

Pozvánky na vinařské akce

Zažijte skvělé rodinné odpoledne. Vinaři už čekají na hradišti

Přemýšlíte, jak strávit druhý červencový víkend? Co si takhle užít s celou rodinou zábavné odpoledne a večer na ikonickém místě Slovanského hradiště v Mikulčicích. V sobotu 13. července se zde totiž koná tradiční festival Vinaři na hradišti. Letos dostal novou podobu a kromě dobrého vína na váš čeká zábava doslova pro všechny generace.


K červencovým Mikulčicím už tak nějak patří tradiční akce Vinaři na hradišti. Ta už dávno není jen ochutnávkou vína, ale postupně se proměnila v multižánrový festival s dobrým jídlem, řadou koncertů, a letos také programem pro nejmenší pod názvem Těšíme se na prázdniny. Festival se letos koná v mírně pozměněném termínu, o týden později, než bývalo zvykem. Místo ovšem zůstává tradiční – prostor Slovanského hradiště v Mikulčicích dodává veškerému dění nový rozměr. Nezpochybnitelný genius loci tohoto místa umožňuje doslova se dotknout historie. Vždyť tady opravdu kráčely dějiny.


Ze skromných začátků se Vinaři na hradišti postupně posunuli na úplně novou úroveň. Samozřejmě, také letos na vás čekají skvělá vína. Bude zde možné ochutnat výsledky práce 15 vinařů z Čech a Moravy, ale také vína z Rakouska, Slovenska, Maďarska, ale také se seznámit s méně známou produkcí Slovinska či Chorvatska, a ověřit si, že z tohoto tradičního místa pro letní dovolenou pochází nejen známá rakija, ale i skvělé víno. Ovšem jen u vína rozhodně nemusíte zůstávat, samozřejmě na vás čeká mnoho skvělého jídla, a během dne bude probíhat také kuchařská show, která vám umožní nejen ochutnávat, ale také se přiučit něco z umění vystupujících. Těšit se můžete také na sraz veteránů, který proběhne na parkovišti přímo v areálu Slovanského hradiště.


Hlavní zábavní program letos nově poběží hned na dvou scénách, těšit se můžete na kombinaci folklórních vystoupení, ale také hned několika hudebních stylů. Už v poledne celý festival zahájí děti ze ZUŠ Mikulčice, těšit se můžete ale také na Mikulecké mužáky a jejich hosty, vystoupení mažoretek ze skupiny Neonky nebo duet Pavly Burešové a Pavla Prčíka či taneční skupinu Black and White. Od patnácti hodin bude hlavní scéna patřit dynamickým rytmům skupiny Naděje a vrcholem večera pak bude, v půl osmé, vystoupení Petra Bendeho a Bandu, které sklidilo velký úspěch již loni. Pro ty nejvytrvalejší je připravena ještě tradiční slovácká beseda u cimbálu s cimbálovou hudbou Slovácko.


Vstupenky na festival lze zakoupit v předprodeji za 350 Kč, na místě pak za 450 Kč.



Počet zhlédnutí: 2846

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.