Vinařské akce v únoru 2020

Vytvořeno: 30. 01. 2020

Pozvánky na vinařské akce

Vinařské akce v únoru 2020


Zdá se vám zima dlouhá a nechce se vám už sedět doma za pecí? Inspirujte se k návštěvě těchto vybraných akcí na měsíc únor:


Společenský ples Modrých Hor

1. února, Kobylí, Sokolovna

Tradiční ples s názvem Společenský ples Modrých Hor pro Vás pořádají modrohorské obce - Bořetice, Němčičky, Kobylí, Vrbice a Velké Pavlovice, a to v sobotu 1. února 2020 tentokrát v sokolovně obce Kobylí od 19:30 hod.


Hustopečský masopust na Turhandlích

1. února, Hustopeče, ulice Na Hradbách

Těšit se můžete na tradiční průvod fašankových masek, skupinu Noví kaskadéři, zabijačkové speciality a otevřené sklepy. Každý, kdo dorazí na masopustní průvod do 10.00 hod. v masce, dostane skleničku a koštovací lístky na víno zdarma! Vinné sklepy se otevřou s odbitím poledne.


Putování po Nočních otevřených sklepech

1. února, Drnholec, vinné sklepy

Již sedmý ročník společného nočního PUTOVÁNÍ po vinných sklepech, provázeného zvláštní atmosférou při degustaci mladých vín ročníku 2019. Čtyři vzorky mladého vína u každého ze 17 malovinařů. Putování doprovází Bacchus, ponocný a jiné postavy z vinařského prostředí.


Otevření 20. ročníku Salonu vín ČR

6. února, Valtice, Salon vín ČR, Zámek 1

Jubilejní 20. ročník Salonu vín České republiky bude poprvé otevřen široké veřejnosti první únorový čtvrtek od 9.30 do 17.00 hod. V tento den můžete poprvé ochutnat novou kolekci 100 vín oceněných zlatou medailí Salon vín České republiky 2020.


Vinařská zabíjačka

8. února, Němčičky, Víno J. Stávek

Víno J. Stávek v Němčičkách Vás srdečně zve na Vinařskou zabíjačku, která se koná v sobotu 8. února 2020 od 10 do 18 hod na Vinařském dvoře.

Přijeďte ochutnat nejen zabíjačkové speciality místního kraje, ale také nasát místní tradici, fólklór a ochutnat nejlepší vína z Modrých Hor.


XII. Reprezentační ples vinařů a přátel vína

8. února, Čejkovice (okr. Hodonín), kulturní dům

Na XII. reprezentačním plesu vinařů a přátel vína vás čeká kulturně-společenský zážitek s plesovým programem. Spolu s námi prožijete příjemný večer, zatančíte si u dobré muziky a ochutnáte mladá vína z našich vinic. Začátek plesu v 19.00 hod., uvítání skleničkou, degustace mladých vín.


Holiday World

13.-16. února, Praha 9 - Letňany, Výstaviště PVA EXPO

29. středoevropský veletrh cestovního ruchu s prezentací nových propagačních a informačních materiálů vinařské turistiky z edice KRAJEM VÍNA na stánku Jihomoravského kraje. Jako doplněk ochutnávka vybraných vín z Národní soutěže vín formou happy hours.


Lednický valentýnský víkend

14.-16. února, Lednice, VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO a.s., Nejdecká 714

Nenechte si ujít Den otevřených dveří a prohlídku vinařství nejen pro zamilované. Romantická a růžová vína, koktejly. Valentýnské soutěže a veršování. Vinařské speciality a regionální produkty. Aktuální informace naleznete na facebooku Annovino – vinařství Lednice a na webu.


Fašank ve Valtickém Podzemí

22. února, Valtice, Vinařská č. ev. 47

Valtické Podzemí je součástí tradičního Valtického fašanku s pochůzkou a se zastaveními od 13.00 hod. Masopustní a zabíjačkové speciality, vlastní vína Valtického Podzemí a vína Lednicko-valtického areálu. Hudební program s cimbálovou muzikou začíná v 19.00 hod.


Sobotní vinařské odpoledne

22. února, Znojmo, Enotéka znojemských vín

Přijďte si užít příjemné odpoledne s komentovanou prohlídkou historické části královského města Znojma spojenou s volnou degustací vín v nově otevřené Enotéce znojemských vín.


Táborský festival vína

24.února-21. května, Tábor, hotely, restaurace, vinotéky,...

12. ročník unikátního multikulturního festivalu, který v originálním programu 50 akcí spojuje víno, kulturu a jídlo. Návštěvníci se mohou těšit na špičkovou gastronomii a nejlepší vinaře z Moravy, Čech a zahraničí a bohatý kulturní program.


49. Výstava vín v městečku Žeravice

29. února, Žeravice, sál

Soutěžní výstava vín spojená s ochutnáváním. Začátek ve 14.00 hod., ukončení ve 24.00 hod. Od 19.00 hod. hraje cimbálová muzika "Prameň". Podávány budou zabijačkové speciality.


O víně při víně

29. února, Velké Pavlovice, Vinné sklepy Františka Lotrinského

ZO Českého zahrádkářského svazu ve Velkých Pavlovicích Vás srdečně zve na oblíbenou jarní vinařskou akci ...

K dobré náladě zahraje cimbálová muzika Vinica














Počet zhlédnutí: 2532

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.