Účinná pomoc, která chrání vinice před okusem spárkaté zvěře

Vytvořeno: 09. 03. 2023

Vinohradnictví

Účinná pomoc, která chrání vinice před okusem spárkaté zvěře

Vinaři, chcete chránit své vinice před okusem spárkaté zvěře, která dokáže vinici kompletně zničit? Nabízíme účinnou pomoc, která je již ověřena mnoha vinaři a zemědělci. Svoji úrodu před zvěří ochráníte včasnou aplikací pachového zradidla.


Každým rokem vysoká a černá zvěř páchá ve vinicích velké škody. Účinnou metodou jak škodám předcházet je pachové odpuzení zvěře od vstupu zvěře do vinice.


K aplikaci pachové látky využíváme nosiče BIO10-PO (patent EU). Firma EKOPLANT, s.r.o. je největší český výrobce pachových odpuzovačů zvěře s ověřenou účinností.




Biodegradabilní nosič pachové látky – je materiál speciálně vyvinutý pro injektáž pachové látky (patent EU a CZ) o rozměrech 5,5 x 3,5 x 4,5 cm, který má otevřené póry zabezpečující vysoký difuzní koeficient pachové látky a tím i maximální účinnost pachového ohradníku. Nosič je šetrný k životnímu prostředí ve smyslu zákona č.17/1992 o životním prostředí, na vzduchu za daných meteorologických podmínek teploty a vlhkosti je velmi stabilní, není toxický a neemituje cizorodé látky do životního prostředí.


Koncentrát pachové látky PACHO-LEK – obsahuje účinnou látku, která imituje pach predátora, čímž odpuzuje vysokou a černou zvěř ke vstupu do vinice. Splňuje podmínky zákona č.17/1992 o životním prostředí a zákona o biocidech č. 324/2016 Sb., je zařazen do seznamu biocidů.



Postup aplikace koncentrátu pachové látky v aktuálním období napadení vinice vysokou a černou zvěří (proti okusu, proti napadení vinice v době zrání hroznů)


- na vinnou révu se zavěsí ve vzdálenosti 20 m od sebe nosič BIO10-PO, který se propíchne vázacím drátem


- do nosiče BIO10-PO se injektuje koncentrát pachové látky ve 3 bodech stiskem aplikátoru po dobu cca 1 vteřiny (vpich trubičky do nosiče). První injektáž koncentrátu pachové látky je aktivace, další injektáž se provádí po 14 dnech – oživení,


- dle zkušeností vinařů doporučujeme použít koncentrát pachové látky na černou zvěř, který spolehlivě odpuzuje kromě srnčí i daňky



Ceny produktů najdete ZDE 



O nás

Firma EKOPLANT, s.r.o. se zabývá vývojem, výrobou a distribucí pachových odpuzovačů zvěře a nosičů pachové látky. Více jak deset let působí na českém a zahraničním trhu. Největším úspěchem firmy je likvidace afrického moru prasat ve Zlínském kraji díky instalaci pachových ohradníků proti černé zvěři. 


neošetřená vs. ošetřená vinice                      



Nabízíme systém, který představuje komplexní řešení:

- vývoj, výroba, distribuce, prodej

- poradenství

- servis

- inovativní technologie

- dodržování zásad ochrany životního prostředí



Kontakt:

EKOPLANT, s.r.o.

e-mail: ekoplant@email.cz

tel: 725 991 111

www.ekoplant.cz

www.pacho-lek.cz








Počet zhlédnutí: 849

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.