Masterclass s národní sommelierkou - Rulandské modré | Valtice

Vytvořeno: 10. 01. 2023

Kurzy, školení

Masterclass s národní sommelierkou - Rulandské modré | Valtice

Přednáška s degustací na téma Rulandské modré pod vedením národní sommelierky Kláry Kollárové. Všechny důležité informace o odrůdě z hlediska vinohradu i sklepa, ochutnávka našich i zahraničních vzorků s důrazem na terroir, možnosti různého zpracování a na zhodnocení kvality a ceny.


Probereme všechny důležité informace o odrůdě z hlediska vinohradu i sklepa, ochutnáme naše i mezinárodní vína s důrazem na místní terroir, možnosti různého zpracování a důraz budeme klást na zhodnocení kvality a ceny. Zajímat nás budou i koncepce regionů, které dokázaly vytěžit z odrůdy obchodní maximum.


V pěti degustačních setech ochutnáme patnáct vín z mezinárodní i lokální scény v různých vinařských stylech. Vína si každý z účastníků nejprve ohodnotí sám na systému Elwis a poté je zhodnotíme kvalitativně i enologicky společně, důraz na cenové zařazení na trhu je samozřejmostí. O řádné zhodnocení vín se spolu s národní sommelierkou postará i enolog specialista na danou odrůdu.


Cíl: Podívat se na víno nejen z pohledu výroby a kvality, ale s nadhledem, který pomohl ostatním regionům se posunout dál. Dalším cílem bude kriticky posoudit naše vína v kontextu vín zahraničních - cenově, senzoricky i filozoficky, a zjistit, jaký je jejich potenciál nejen pro export, ale především jak jsou konkurenceschopné vůči dovozovým vínům dobré kvality z podobných regionů z pohledu ceny i senzoriky.


Program:

- Prezentace degustované odrůdy

- Degustace 15 vzorků zahraničních i lokálních vín

- Diskuze nad víny a jejich zpracováním

- Diskuze na téma koncepce moravského vinařství

- Po skončení možnost další diskuze


Cílová skupina: odborná vinařská veřejnost, primárně vinaři z Moravy a Čech

Kontakt: seminare@vinarskecentrum.cz

Více o kurzu ZDE

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu a za přispění Národního vinařského centra.

Počet zhlédnutí: 992

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.