Aktuálně z vinařství: Co se stalo v únoru?

Vytvořeno: 05. 03. 2019

Novinky

Aktuálně z vinařství: Co se stalo v únoru?

Kromě marketingového seriálu vám také přinášíme novou pravidelnou rubriku, která se nazývá Aktuálně z vinařství a každý měsíc vám přineseme nejzajímavější novinky týkající se vína, vinařství a vinohradnictví. V dnešním článku se dozvíte, co se stalo v  únoru.


V řezu vinné révy zvítězil Tomáš Petřžela

22. února se konal 15. ročník Mistrovství České republiky v řezu révy a vítězné 1. místo letos obsadil Tomáš Petržela z Vinařství Kovacs Novosedly. I přes nepříznivé počasí se dostavilo celkem 73 soutěžících, kteří se rozhodli zúčastnit netradiční vinařské disciplíny. Soutěž přilákala i deset žen a své prvenství obhájila Simona Mančíková, ve skupině Junior vyhrál Miroslav Vodák ze SVŠ Valtice.

Odborníci ke 100. výročí Mendelovy univerzity ručně lahvovali víno

Odborníci ze Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity se rozhodli škole věnovat opravdu speciální dárek, ručně lahvované víno. Víno zrálo tři roky v sudech, aby mohla Mendelova univerzita oslavit významné jubileum se vší parádou. Lahve mají objem 1,5 litrů a jejich počet bude omezen. Každá z nich má také své číslo a její cena (1919 Kč) symbolicky odkazuje na rok založení univerzity.

V Hongkongu se bude dražit kolekce vín za půl miliardy

Aukční síň Sotheby’s v Hongkongu oznámila, že plánuje koncem března dražit kolekci vín. Hodnota sbírky se odhaduje na 26 milionu dolarů (586 milionů Kč). Součástí jsou i kousky starší než 50 let a celkově obsahuje 16 889 lahví včetně 250 šarží vína Domaine de la Romanée-Conti, známého jako DRC.

Titul Vinařství roku 2018 vyhrálo Vinařství Škrobák

Svaz vinařů ČR pořádal již 9. ročník oblíbené soutěže Vinařství roku. Letos 1. místo obhájilo Vinařství Škrobák, které také vyhrálo i v kategorii malé vinařství s roční produkcí do 50 000 litrů. V kategorii střední vinařství s roční produkcí do 250 000 litrů zvítězilo vinařství SONBERK, a. s. V poslední kategorii vinařství s roční produkcí nad 250 000 litrů uspěla Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a. s.

Vinaři přesedlávají na šroubovací uzávěr

V únoru se ve světě vína objevila zpráva, že vinaři začínají nahrazovat korek šroubovacím uzávěrem. Podle informací Vinařské unie ČR sice korek stále dominuje, ale každé 5. víno české produkce se zajišťuje šroubovacím uzávěrem. Přibližně 1-2 % vín z celkové počtu má místo korku uzávěr skleněný. 


Zdroj: redakce www.pracevevinarstvi.cz

Pro více informací o Business profilu nebo zaslání nabídky nás kontaktujte na emailu pracevinarstvi@gmail.com

Počet zhlédnutí: 2943

Další články, co stojí za přečtení

Chcete být v obraze? Přihlaste se k odběru novinek.